Joseph Beg, Leg. Naprapat

Under sin utbildning vid Naprapathögskolan i Stockholm brann Joseph för uthållighetsidrotter som löpning, längdskidåkning och cykling samtidigt som han jobbade på Löplabbet. Där föddes drömmen om en klinik med fokus på löpning och rehabilitering.

Joseph har sedan starten 2009 skapat ett nära samarbete med sina patienter, både när det kommer till elitidrottare och motionärer samt nybörjare. Till Löparkliniken söker sig många olika idrottare utöver löpare: crossfit-utövare, skidåkare, fotboll- och hockeyspelare m.m.

Utöver gedigna kunskaper om kroppens led- och muskelfunktioner samt smärtproblematik relaterade till dessa har Joseph expertkompetens vad gäller löprelaterade besvär och rehabilitering, funktionell rörelseanalys, funktionell träning samt effektivisering och optimering av rörelsemönster.

Joseph är legitimerad av Socialstyrelsen, medlem i Svenska Naprapatförbundet och SFAIM (Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin). Han jobbar även ideellt som sjukvårdare för Stockholm Maraton Gruppen och är med och skapar innehåll till loparhalsa.se.

Skärmavbild 2017-11-02 kl. 20.39.57.png

Samarbetspartners

Dan Leijonvall, Idrottsdoktor, överläkare stockholm spine center

IMES2.jpg

Löparkliniken har ett mycket nära samarbete med idrottsläkare Dan Leijonvall. Dan har mångårig erfarenhet av kliniskt arbete inom idrottsmedicin, som träningsläkare, tävlingsläkare och förbundsläkare för flera idrottsförbund och har egen lång erfarenhet som elitidrottare. Han är medicinskt ansvarig för bl a. Stockholm Marathon.

 

Jens Lundgren, Leg. Naprapat

jens lundgren.jpg

Jens har specialinriktat sig på ultraljudsdiagnostik muskuloskeletalt sedan 2010 där man idag med stor träffsäkerhet kan diagnosticera vanliga åkommor i rörelseapparaten. Den stora skillnaden mot andra undersökningsmetoder såsom MR-kamera är att ultraljud gör det möjligt att undersöka en led, muskel eller sena under rörelse och belastning. När han inte tar emot patienter jobbar han som lärare på Naprapathögskolan eller försöker sprida budskapet om ultraljud genom föreläsningar och kurser både i Sverige men också runt om i världen. 

 

Carina Blom, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut KBT

Löparkliniken har ett särskilt samarbete med Carina Blom, leg psykolog, leg psykoterapeut (KBT) när det kommer till patienter med överträningsproblematik. 

Carina har lång erfarenhet av bedömning och behandling av utmattningsrelaterade tillstånd och även av olika typer av smärtproblematik. Hon arbetar med tekniker från kognitiv beteendeterapi men även från yoga och meditationstraditionen när det handlar om överträningssyndrom.